Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Leszálláskor kigyulladt a WizzAir egyik gépének első kerekeLeszálláskor szétrobbant, majd kigyulladt a WizzAir egyik gépének első kereke a szófiai repülőtéren – jelentette be a bolgár kormány szombaton. A WizzAir fapados légitársaság Velencéből Szófiába tartó járatán utazó 146 ember nem sérült meg a balesetben – közölték. A WizzAir szóvivője szerint két gumi durrant ki, de tűz nem volt, s az utasok sem vészkimentéssel hagyták el a fedélzetet.

A bolgár belügyminisztérium tájékoztatása szerint – amelyet az AFP idéz – az Airbus A320-as gép első kereke földet éréskor szétrobbant, majd kigyulladt a szófiai repülőtéren. Az utasokat azonnal kimenekítették a gépből, és a helyszínre érkező reptéri tűzoltók mintegy húsz perc alatt megfékezték a lángokat. Az utasok és a gépen tartózkodó személyzet tagjai közül senki sem szenvedett sérüléseket. A nemzetközi repülőtér azonban az eset miatt órákon keresztül nem indított és nem fogadott járatokat.

Kázmér Natasa, a WizzAir szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a gép nem Velencéből, hanem Trevisóból érkezett Szófiába, leszálláskor pedig az Airbus 6 kerekéből kettő abroncsa durrant ki, tűz azonban nem keletkezett. A tűzoltók minden ilyen esetben automatikusan a géphez vonulnak, valószínűleg ez lehetett a téves értesülés alapja – mondta Kázmér Natasa.

Az utasok nem azonnal, és nem vészkimentéssel hagyták el a fedélzetet, hanem 40 percig – amíg a repülőt elvontatták – a gépen tartózkodtak, majd normális körülmények közt, lépcsőn szálltak ki – mondta még a légitársaság szóvivője.

A műszakiak átvizsgálják az Airbus rendszereit, kicserélik a gumikat, és holnap szinte bizonyosan felszállhat a gép – közölte Kázmér Natasa.

Forrás: http://www.hirszerzo.hu/

Leave a Reply


Twitter

    Photos