Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Növelte forgalmát a MALÉV

Posted by Admin On január - 25 - 2010

Növelte forgalmát a MALÉVA Malév a légiközlekedési iparágat visszavető 2009-es évben az európai átlagnál jobban teljesített. A magyar nemzeti légitársaság az európai trenddel ellentétben növelni tudta utasainak számát. A menetrend szerinti és charter utasokkal együttvéve 3.3 millió utast repített célállomására, 6%-kal többet mint az előző évben (hosszú távú utasok nélküli mutató). Piaci részesedése ezzel két százalékponttal 43,5%-ra növekedett.

Karim Makhlouf, kereskedelmi vezérigazgató-helyettes a tavalyi év forgalmi eredmányeivel kapcsolatban hangsúlyozta: „Erőfeszítéseink meghozták a remélt eredmény az elmúlt évben, 2 százalékponttal 66,5%-ra tudtuk növelni férőhely kihasználtságunkat az európai és közel-keleti útvonalhálózatunkon. Célunk, hogy az idén a load factor-t még tovább növeljük, ezért még nagyobb hangsúlyt fektetünk kereskedelmi stratégiánkra és egész évben folyamatosan új ajánlatokkal fogunk jelentkezni. Nagyon bízom abban, hogy ez a siker tovább folytatódik és a Malév egyre inkább egy dinamikus és régióvezető minőségi légitársasággá válik. Az első negyedévben kétszámjegyű növekedést várunk az utasforgalomban, aminek köszönhetően tovább tudjuk növelni piaci részesedésünket. ”

Különösen sok utas repült az elmúlt évben a Malév a hamburgi (+49%), helsinki (+22%), koppenhágai (+10%), római (+54%), stockholmi (+21%), larnacai (+16%), bejrúti (+40%), szkopjei (+18%) és tiranai (+34%) járatain.

Forrás: malev.hu

Leave a Reply


Twitter

    Photos