Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

737NG új hajtóművel

Posted by Admin On február - 5 - 2010

737NG új hajtóművelMint korábban leírtuk mindkét nagy repülőgépgyártó cég tervezi a rövidtávú gépeinek új hajtóművel való felszerelését. Boeingéknél az okozza most a fejtörést, hogy nálunk a gép szárnya, így a hajtómű is jóval alacsonyabban helyezkedik el, így sokkal kisebb átmérőjűt tudnak felszerelni a gépre.

A 2010-es Singapore-i bemutatón bejelentették, hogy vizsgálják az NG család futóműveinek meghosszabbításának lehetőségét. Tervek szerint az orrfutót 15cm-el nyújtanák meg, így 5 centivel nagyobb átmérőjű hajtóművet tehetnének rá. Jelenlegi mérések szerint a gép most is tudna egy nagyobb, 1.6 m átmérőjűt viselni, mellyel 12%-al lehetne csökkenteni az üzemanyag fogyasztást.

 

Amennyiben viszont megnövelnék nem csak az orr, hanem a főfutók méretét és egy 1.7 méter átmérőjű erőforrást tennének rá, abban az esetben elérnék az újrahajtóművezett A32X család üzemanyag fogyasztását.

A probléma leginkább azzal van, hogy ha megnagyobbítják a főfutóművet, azzal megnövelik a gép súlyát, és értékes helyet is vesztenek a gép törzsében.

A lehetséges új erőforrások között szerepel a CFM Leap-X , valamint az IAE és a P&W még nem ismert új hajtóműve.

Forrás: flightglobal.com

Leave a Reply


Twitter

    Photos