Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Emirates sürgeti az Airbus-t

Posted by Admin On március - 13 - 2010

Emirates sürgeti az Airbus-tTim Clark, az Emirates Airlines vezérigazgatója figyelmeztette az Airbust, hogy további kését nem fogadnak el az A350 XWB programban. A korábbi A380-as programban való 2 évs késéssel ellentétben, most van a légitársaságnak alternatívája, amivel kiválthatja a későn érkező A350-est. Ez nyíltan ki is jelentette: “Elegendő felvegyem a telefont, és rendeljek pár 777-est.” jelentette ki a vezérigazgató.

A légitársaság az elkövetkezendő években 58 gépet tervez leselejtezni, többek között az A330-200-as és a régebbi 777-es modelleket. Az átlagéletkor amikor az Arab légitársaság eladja a gépeit 10 év körül van, így nem is olyan meglepő mért akar máris megvélni a csöppet sem régi technikájú gépektől.

Az Emirates ezen kívül még érdekelt lett volna az A380 900-as változatában is mely 8 órás utakra lenne használható (tipikus Dubai-London) melyek 647 utast tudnának szállítani, ám az Európai gyártó cég még mindig nem tervezi a repülő bálnának nagyobb verziójának megépítését. Az Emirates üzemelteti a legnagyobb A380-as flottát, összesen 58 gépet rendetek.

Leave a Reply


Twitter

    Photos