Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Kingfisher az új oneworld jelölt

Posted by Admin On február - 25 - 2010

Kingfisher az új oneworld jelöltIndia vezető belföldi és egyetlen ‘5-csillagos’ légitársasága, a Kingfisher Airlines felsorakozott a oneworld légiszövetséghez csatlakozni kívánó légitársaságok közé, miután aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely az első lépés szövetségi tagság felé.

A megállapodás a Kingfisher Airlines elnöke Mr. Vijay Mallya valamint a oneworld tizenegy meglévő taglégitársaságának vezérigazgatói közötti találkozón jött létre.

A Kingfisher légitársaság február 24-én kérelmezte az indai Légiközlekedési Minisztériumnál, hogy engedélyezze a csatlakozási folyamatot.

A Kingfisher Airlines szövetségesként való csatlakozásának időpontja akkor válik véglegessé, amikor a formális csatlakozási meghívás ténylegesen megtörténik. Egy légitársaság szövetséghez való csatlakozási folyamata kb. 18 hónapot vesz igénybe, ennek alapján tehát a Kingfisher Airlines várhatóan 2011 folyamán csatlakozhat majd a oneworld légiszövetséghez.

A Kingfisher csatlakozásával a oneworld szövetség India legkiterjedtebb belföldi útvonalhálózatával gazdagodik majd, tovább bővítve a légiszövetség – mely valamennyi kontinensen képviselteti magát taglégitársasággal – célállomásainak számát. Ezáltal a oneworld hálózata majdnem 800 célállomásra bővül, 150 országban, amit egy vegyes, 2.350 repülőgépes flottával biztosít, napi 9.000 felszállással, és évente mintegy 340 millió utassal.

Az olyan oneworld tagok, mint az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, a Japan Airlines, a Qantas és a Royal Jordanien még további 5 kapcsolódást kínálnak Indiába – köztük Bangalore-ba, Chennai-be, Delhibe, Hyderabad-ba és Mumbai-ba.

A British Airways a szövetséghez való belépési programban szponzorként támogatja majd az új légitársaságot.

A Kingfisher elnöke és Vijay Mallya vezérigazgató elmondták: „A Kingfisher Airlines büszke arra, hogy csatlakozik a világ vezető, globális légiszövetségéhez. A oneworld-höz való csatlakozás az egyik eddigi legjelentősebb lépésünk – valamint teljesen összhangban van azon törekvésünkkel, hogy a világ egyik vezető légitársasága legyünk. Ez lehetőséget ad arra, hogy utasainknak egy valóban globális hálózatot biztosítsunk, amit olyan partnerek működtetnek, akik között megtalálhatjuk a világ legjobb és legelismertebb légitársaságait, az egész hálózatra kiterjesztett törzsutas előnyökkel. Ez pénzügyileg is előnyös számunkra a partner oneworld légitársaságok által ránk hordott utasforgalomból származói bevétel és a légiszövetség biztosította költségmegtakarítási lehetőségek révén.”

Willie Walsh, a BA vezérigazgatója, és egyben a Kingfisher Airlines oneworld szponzora elmondta: “A Kingfisher ideális a oneworld számára. Az utasoknak olyan útvonalakat kínálnak, melyet más taglégitársaságok nem repülnek. A oneworld sokkal inkább a taglégitársaságok minőségére, mintsem mennyiségére összpontosít, ez az oka annak is, hogy a British Airways örömmel vesz részt a Kingfisherrel való kapcsolat továbbfejlesztésében és a csatlakozási folyamatban szponzora is lesz a légitársaságnak. “

A oneworld elsőszámú vezetője, John McCulloch hozzátette: „Múlt februárban ünnepeltük a oneworld szövetség 10. születésnapját és most a Kingfisher Airlines-t köszöntjük a fedélzeten. A Kingfisher Airlines betölti majd a oneworld egyik még hiányzó taglégitársasági helyét olyan fuvarozóként, aki a szövetségünk követelményeinek megfelelve, tovább bővíti a szolgáltatásokat ügyfeleink számára globális hálózatunkon.”

A Kingfisher légitársaságról

Kingfisher az új oneworld jelöltA Kingfisher Airlines 2005-ös megalapítása óta a belföldi utasszállítók tekintetében India vezető légiforgalmi társasága, gépei 383 felszállást teljesítenek naponta.

A Kingfisher Airlines 10.9 millió utas szállított a 2009. március 31-ével záródó pénzügyi évében, 27%-os részesedést birtokolva India belföldi utazási piacán. A 2009. december 31-ig következő kilenc hónapjában 8.2 millió utast szállított járatain.

A Skytrax független légi ipari kutatószervezettől „India öt csillagos légitársasága” minősítést kapta a légitársaság. Ezen kívül ez az első és egyetlen légitársaságként Indiában minden járatán és repülési ajánlatában biztosítja a „fedélzeti szórakozás” lehetőségét, hiszen Live TV-n keresztül utasai 16 csatornát nézhetnek.

A légitársaság több díjat kapott újításaiért, utas-érzékenységért, és megkapta az „Év Legjobb Új Légitársasága” díjat a megalapítása utáni hónapokban. A légitársaság az ár-érzékeny és a prémium-szolgáltatásokat igénybe vevő utasok számára egyaránt kínálja szolgáltatásait.

A Kingfisher Airlines világszerte 70 célállomásra repül – közülük 63 Indiában található – és olyan oneworld bázisokra is biztosít járatokat, mint Bangkok, Hong Kong, London Heathrow és Szingapúr. A légifuvarozó repül Colombóba, Dubaiba és Dhakába is. Főbb indiai központjai Mumbai, Delhi és Bangalore.

A hálózatukon június 1-jétől a Global Explorer világ körüli utazási csomag is elérhető, amely valamennyi oneworld taglégitársaság, és egyéb kiválasztott nem szövetségi légitársaság ajánlatát tartalmazza.

 

A flottájuk 67 modern repülőgépből áll, a gépek átlagéletkora 5 év, köztük van 5db Airbus 330-as, 8db A321-es, 23db A320-as, 3db A319-es és 31db ATR42-es és ATR74-es. A légitársaság 8000 főt foglalkoztat.

A 2009. március 31-ével záródó pénzügyi évében 1.1 US$ milliárd (INR55.8 billió) összbevételt ért el, ebből 975 US$ milliót (INR50.9 milliárd) a személy-szállítási üzletágból. A 2009. év végéig következő kilenc hónapjában 817 US$ millió (INR38.2 milliárd) teljes bevételt produkált, melyből 753 US$ milliót (INR35 milliárd) a személyszállítás tett ki.

Az indiai Kingfisher 58 desztinációt kapcsol a oneworld térképéhez, úgy mint Agatti Island, Agartala, Agra, Ahmedabad, Aizawl, Amritsar, Aurangabad, Bagdogra, Bhavnagar, Bhubaneswar, Bhuj, Chandigarh, Coimbatore, Derhadun, Dharamsala, Dibrugarh, Dimapur, Goa, Guwahati, Hubli, Imphal, Indore, Jabalpur, Jaipur, Jammu, Jodhpur, Jorhat, Kandla, Khajuraho, Kochi, Kolhapur, Kolkata, Kozhikode, Kuly, Latur, Ley, Lilabari, Lucknow, Madurai, Mangalore, Nagpur, Nanded, Naski, Patna, Port Blair, Pune, Raipur, Rajahmundry, Ranchi, Salem, Sholapur, Silchar, Simla, Srinagar, Thiruvananthapura, Tiruchirapally, Tirupati, Tuticorin, Udaipur, Varanasi, Vijayawada és Vishakhapatnam.

A Kingfisher Airlines a United Breweries Group része – mely India egyik legnagyobb társasága, változatos érdekeltségekkel és nemzetközi jelenléttel. A United Breweries Group az egyik legnagyobb indiai alkoholos italokat (söröket és rövid italokat) forgalmazó cége, és a világ harmadik legnagyobb ital forgalmazó csoportja.
A oneworld-ről:

A oneworld tagjai az iparág legjobb és legnagyobb hírnévvel rendelkező légitársaságai közé tartoznak. Tagjai az American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, LAN, Qantas a Royal Jordanian, valamint ezek közel 20 leányvállalata: az American Eagle, a South Africa’s Comair, a Dragonair, a LAN Argentina, a LAN Ecuador és a LAN Peru. Az S7 orosz légitársaság 2010-ben csatlakozik a szövetséghez.

A oneworld légitársaságok:

• közel 150 ország mintegy 750 repülőtérére közlekednek, napi 8500 felszállását teljesítve,
• csaknem 550 repülőtéri exkluzív várót biztosítanak prémium utasaiknak,
• több mint 330 millió utast szállítanak évente,
• 300.000 alkalmazottat foglalkoztatnak,
• csaknem 2.500 repülőgépet üzemeltetnek,
• több mint 100 milliárd amerikai dollár éves bevételre tesznek szert.

A oneworld az egyetlen légiszövetség, melynek van taglégitársasága Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Ausztráliában. A szövetség a taglégitársaságok számára lehetővé teszi, hogy utasaiknak szélesebb körű szolgáltatásokat és nagyobb előnyöket biztosítsanak, mint amelyet bármely légitársaság önállóan nyújtani képes. Mindez egy kiterjedtebb útvonalhálózatot, több repülőtéri váró használatát és törzsutas Bónusz, illetve Club pontok gyűjtését és felhasználását jelenti a oneworld összehangolt útvonalhálózatán. A oneworld szövetséget hetedik alkalommal választották a “Világ vezető légiszövetségének” legutóbb 2009-ben a World Travel Awards díjátadón. A oneworld az egyetlen olyan légiszövetség, amely 2003 óta birtokolja a díjat.

Forrás: malév.hu

Leave a Reply


Twitter

    Photos