Repülőgépek

Légitársaságok, jegyinformációk és hirek a nagyvilágból.

Megbüntették az AA-t

Posted by Admin On március - 13 - 2010

Megbüntették az AA-tTöbb mint 787 000 dollárra büntette az FAA az Amerivan Airlinest (ezentúl AA) miután három elmulasztott karbantartás kiderült. Mindhárom incidens a mechanikusok hibájára vezethető vissza, ebből több is komolyan veszélyeztette a repülést.

A legnagyobb büntetés, mely 625 000 dollár anyagit vont maga után egy 2008 áprilisi eset után kell fizesse a légitársaságnak amikor is nem sikerült megjavítaniuk egy MD 80-ason a két fedélzeti számítógépből az egyiket, és a pilótákat sem tájékoztatták a hibás műszerről, pedig a minimálisan szükséges fedélzeti műszerek között ott szerepel mindkét számítógép.

A gép 10 járatot is teljesített még mielőtt a számítógépet kicserélték.

Egy 75 000 dolláros számla egy 2008 márciusi eset után érkezett, amikor is a légitársaság nem tudta ellenőrizni néhány 757-es oldalkormányának egy részét. A légitársaságot tájékoztatták, hogy a gépek nem repülhetnek míg át nem vizsgálják az adott repülőket, ennek ellenére két 757-es is repült az elkövetkezendő napokban 3 járatot.

A harmadik eset is egy MD 80-assal történt, mikoris egy B ellenőrzés alkalmával több lépést kihagytak, valamint az egyik futóműajtót kicserélték, anélkül, hogy a gép műszaki könyvébe bevezették volna.

Leave a Reply


Twitter

    Photos